Отборите на Валенсия и Алмерия не успяха да се победят в мач от 18-ия

...
Отборите на Валенсия и Алмерия не успяха да се победят в мач от 18-ия
Коментари Харесай

Валенсия се издъни след шоу срещу Алмерия

Отборите на Валенсия и Алмерия не съумяха да се победят в мач от 18-ия кръг на испанската Ла Лига и приключиха 2:2. “Прилепите ” могат да съжаляват, че не се поздравиха с трите точки, тъй като водиха на два пъти в резултата, само че позволиха равнене и в двата случая. Головете за домакините от Валенсия отбелязаха Джъстин Кулвейт (48’) и Хосе Гая (65’), а за гостите от Алмерия точни бяха Хуан Брандарис (54’) и Франсиско Портийо (75’).

С равенството Валенсия падна до 12-о място в класирането с 20 точки, докато Алмерия е 14-и с 19 пункта. Въпреки че и двата отбора са почти доникъде на таблицата, дистанцията им до “опасната зона ” към този момент несъмнено е тревожна, тъй като първият тим под чертата - Валядолид, има актив от 17 точки.

Първото полувреме беше постно от към положения и първата значима обстановка се случи в самия завършек на полувремето. В 40-ата минута Ел Билал Туре от Алмерия се включи добре в наказателното поле и овладя топката, с цел да стреля към вратата, само че ударът му беше блокиран от бранител на Валенсия. Тогава последва интервенция на системата VAR, тъй като останаха усещания, че е имало игра с ръка в паниката, което след това се удостовери и съдията уточни бялата точка. Зад топката застана Ларджи Раназани, само че ударът му бе неакуратен.

Втората част пое темпото от края на първата двата отбора на бързо си размениха по едно попадение. Първо в 48-ата минута Джъстин Клуйверт откри резултата за Валенсия, само че насладата на домакините не продължи дълго и единствено 6 минути по-късно Хуан Брандарис изравни.

Играчите на Валенсия не имаха намерение да се примирят с равния резултат и Хосе Гая изведе домакините още веднъж напред в резултата. След гола обаче “прилепите ” направиха грешката да се приберат прекомерно рано и не потърсиха опцията да затворят мача с трети гол. Така, разумно в 74-ата минута Алмерия отново изравни. Този път Франсиско Портийо издебна неточност в защитата на Валенсия, овладя топката и осъществя втория гол в мача.

“Прилепите ” направиха опит да върнат още веднъж преднината си, само че към този момент бяха прекомерно изтощени, с цел да преодолеят добре проведената защита на Алмерия. Футболистите в бяло и черно въпреки всичко имаха един финален късмет да вземат цялостния комплект точки, когато надълбоко в добавеното време Саму Кастийехо получи прехвърлящ пас в зоната пред вратата и стреля рисково с глава, само че тъкмо до външната страна на дясната греда и остави тимът му да се помири единствено с точката.

Така Валенсия записа трети следващ мач без победа и към момента няма триумф след като Ла Лига се завърна от паузата си за Мондиал 2022 в Катар. Алмерия пък продължи с положителното си показване в испанския шампионат и има единствено едно проваляне в последните си пет срещи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР